Den gode loggen

Å finne en geocache er så mye mer enn bare å plukke frem selve boksen! Kanskje må du gå en lang tur ut til nullpunktet, kanskje kappløper du med flere andre cachere for å bli FTF, kanskje har du hatt en spesiell oppevelse mens du lette etter cachen. Det er mye som kan og vil skje når man er ute for å finne godt, og mindre godt bortgjemte, plastbokser!

Alle cachene du finner er lagt ut av andre cachere, slik som deg selv. Som en takk for jobben de har gjort, setter de pris på å få høre om opplevelsene dine i loggen. Du trenger ikke skrive en lang avhandling, men en liten oppsummering av dine opplevelser blir satt pris på. Er det ting som er bra med cachen, er det også en god ting å gi tilbakemelding på dét. Samtidig kan tips til stivalg og parkering være til stor nytte for andre cachere som kommer etter deg.

Bilder fra turen og området kan også legges til loggen, bare husk å ikke legge ut spoilere!

Loggen er også en fin anledning til å fortelle eier og andre cachere om tilstand på cachen: Er loggen full, er boksen våt? Hvis det er problemer med cachen er det selvfølgelig viktig at du også logger en Needs Maintenance-logg. Dette er noe som cacheeier spesielt setter pris på på cacher som har ligget lenge siden sist funn, som f.eks. cacher som har ligget under snø om vinteren.

Hvis du er førstemann til å finne en ny boks, også kalt FTF, blir det satt ekstra stor pris på at du skriver en litt mer omfattende logg. Husk også å få med klokkeslettet du fant cachen – både i den fysiske loggen og i loggen på nett. Da kan de som kommer etter deg se hvor mye de var for seint.

Inspirert av lignende tiltak i Sverige og Danmark.

Deltagende cacher

Cacher som ønsker å delta i Den gode loggen kan bruke bildet nedenfor i cachebeskrivelsen.

For å sette inn bildet med lenke til denne siden, kopierer du koden nedenfor inn i cachebeskrivelsen. Husk å aktivere HTML i beskrivelsen. Etter 2020 kan vi ikke ha logoen liggende på vårt eget nettsted. Geocaching.com forlanger at bilder skal ligge hos dem. Whoelse har derfor lastet ned bildet og du kan lenke til hennes bilde (si fra hvis til henne hvis det ikke virker). Alternativt kan du laste ned bildet selv og legge det hos deg selv.

 <a href="http://www.gcinfo.no/den-gode-loggen/">
<img src="https://img.geocaching.com:443/22bba19d-a38a-4017-817d-8ef724ce3335.png" />
</a>

Engelsk variant

For å sette inn bildet med lenke til denne siden, kopierer du koden nedenfor inn i cachebeskrivelsen. Husk å aktivere HTML i beskrivelsen.

<a href="http://www.gcinfo.no/den-gode-loggen/">
<img src="https://img.geocaching.com:443/23e4c76f-9803-4ee8-b626-82a54e9b12e5.png" />
</a>