Møt styret i Geocaching i Norge

Dersom du vil kontakte styret i Geocaching i Norge kan du nå oss på styret (at) gcinfo (dot) no eller via kontaktskjemaet. Du kan også kontakte styremedlemmene direkte.


Freddy Hoffmann – wagalolo – leder (at) gcinfo (dot) no

Geocacher siden: juni 2014
Styreverv: Leder
Bostedsområde: Drammen, Buskerud

Freddy kom over geocaching ved en tilfeldighet på leting etter vraket av en RF-84 Thunderflash som styrtet vinteren 1964 og geocaching.com var det eneste stedet han fant som hadde koordinater til stedet i Andorsrudskogen mellom Skoger og Sande. Dermed var det gjort og han cacher nå året rundt, gjerne med ski på beina om vinteren og sjelden uten et Nikon-kamera rundt halsen. Han er ofte blitt observert på terrengsykkel i skogen med GPS festet på styret og noe sjeldnere bak rattet i en over 50 år gammel Volvo feltvogn med stige og gummibåt på taket. Er også registrert med bruker på Opencaching og Terracaching.

Han dukker ofte opp på eventer, både i inn- og utland og reiser ingen steder uten at stedet er kartlagt med hensyn til interessante geocacher i god tid i forveien. Arrangerer også egne events og hvor det kan bli servert sjokoladekake med chili.


Andreas Botne – abotne – nestleder (at) gcinfo (dot) no

Geocacher siden: juni 2012
Styreverv: Nestleder
Bostedsområde: Sandefjord, Vestfold

Andreas ble introdusert til geocaching på en Danmarkstur med venner i 2012. Det ble ikke mange funn, og han ble ikke registrert før etter hjemkomst.

Etter dette har det gått litt i rykk og napp, med snaue 1000 funn i året, med mystery og earth-cacher som favoritter. Det beste med geocaching er de hyggelige menneskene man treffer på de merkeligste steder, og alle de spennende stedene man ellers ikke ville funnet

På reiser er det ikke nødvendigvis geocaching som er hovedprioritet, siden familien ikke er spesielt engasjert, men han passer på å få med seg land og steder han ikke har på statistikken. Av de mer eksotiske stedene er nok Myanmar, som ble besøkt i 2016.


Vera Leknes og Vegard Johannesen – V&V– kasserer (at) gcinfo (dot) no

Geocacher siden: desember 2004
Styreverv: Kasserer
Bostedsområde: Oslo

V-ene forsøker å være talspersoner for inkluderende geocaching. Han ene V-en er av samme grunn prinsipiell motstander av cacher mange vil karakterisere som «ekstreme». Dessuten er han prinsipiell motstander av felleslogger og synes enhver cache fortjener sin dedikerte lille tekst fra enhver gjest. Likevel har V-ene besøkt mange «ekstreme cacher» og begått flere ganske litesigende loggtekster, så spesielt feilfrie er de ikke disse V-ene. Men de gir ikke opp å forsøke og nå håper de å kunne bidra til at GiNo består godt og sterkt som norske geocacheres interesseorgan.

V&V er godt kjent i Norge gjennom sine over 25 000 funn, hovedsakelig gjort innenlands. V&V har bidratt til cache-miljøet i Oslo bl.a. som faste deltagere og nå verter for det månedlige «Stammtisch» på utestedet Asylet i Oslo. De har også stor glede av å lage artige cache-installasjoner og (forhåpentlig) lesverdige logger når den besøkte cachen inspirerer til slikt.


John Inge Korsgat  – Korsgat

Korsgat som julenisseGeocacher siden: oktober 2011
Styreverv: Styremedlem
Bostedsområde: Trondheim, Trøndelag

Korsgat ble «narret» til å opprette konto i 2011, men måtte ha fysisk hjelp for å komme i gang etter 5 måneder med utsettelser. Etter 8 funn ble det 423 dagers pause før han forstod mer og gnisten ble tent. Det er dermed blitt turer både innenlands og utenlands hvor geocaching har vært motiverende faktor. Å kvalifisere til en challenge er morsomt, men han går gjerne forbi en slik cache om han ikke er kvalifisert. Det finnes da så mange andre morsomme cacher å logge. Disse adventure-greiene anser han egentlig mest som kjedelig statistikk-mat.

Korsgat har kort vei ut til sløydsalen sin, noe flere av utleggene bærer preg av. Han får også av og til noen sære ideer (ihht andre), og finner ut at han vil ha en utradisjonell ferie, og f.eks. stikker til Tyskland, Sveits og Frankrike uten å logge en eneste tradisjonell cache …

Det sies at man kan se på loggene hvor folk ferdes, men det er en god tommelfingerregel å ikke holde pusten i påvente av Korsgats logger. De skrives når han har inspirasjon til det, for logger skal ikke bare være tftc, selv om det hender seg at noen funn er vanskeligere å skrive om enn andre. Det er vel derfor han konkurrerer om lengste backlog?


Anja Cath. Schreiner GadgetCats

Amja i GadgetCatsGeocacher siden: september 2009
Styreverv: Styremedlem
Bostedsområde: Bergen

Anja er ein av to bak nicket GadgetCats. I brullaupet deira kom det gjestar frå Hellas som dreiv med geocaching, og så fort alle dei andre gjestane hadde dratt heim igjen, bar det ut på deira første cachetur. Etter at dei fann den første geocachen på Fløyen i Bergen, har stort sett alle ferier blitt planlagde ut frå kor det fanst cacher som såg artige ut. Og fortvilinga er fortsatt stor for den dagen dei innsåg at dei har køyrt like i nærleiken av «The original stash» før dei nokonsinne høyrde ordet geocaching for første gong.

Anja har også vore aktiv i styret til GeoBergen, sidan foreininga blei stifta i 2013.


Else Nordhagen – whoelse

whoelseGeocacher siden: februar 2005
Styreverv: Varamedlem
Bostedsområde: Sognsvann, Oslo
I 2008 var hun en av initiativtakerne som startet «Geocaching i Norge». Hun er også en av de mer trofaste deltagerne på Stammtisch som er avholdt hver måned i Oslo siden 2008. I 2007 og 2008 var hun med i en gruppe som satte norsk rekord i flest cacher på 24 timer. Dette forhindrer ikke at hun er en sterk tilhenger av Slow Caching. I tillegg til Oslo har hun også cacher i Sandefjord og i nordenden av Nordmarka samt vedlikeholdt noen cacher på Røros. Else liker best cacher som lokker henne ut på tur, men stikker også gjerne innom en og annen by-cache, eventer eller legger hodet i bløt for å løse en mystery 🙂


Kjetil Hofstad – Hofstad

Geocacher siden: august 2009
Styreverv: Varamedlem
Bostedsområde: Kristiansand, Agder

Fra den spede start på cachetur med studievenner i Trondheim etter sommerferien 2009, der turer til byens bortgjemte «perler» og løsing av vanskelige mysteryer var hovedmotivasjonen, har det siden blitt mange interessante plasser å besøke og flotte cacher å logge. For Hofstad er en typisk opplevelsescacher, som stadig reiser rundt i inn- og utland og sjelden høres klagende på at «dit er det for langt å reise»!

Tilholdsstedet har siden 2010 vært fødebyen Kristiansand. Var medstifter av foreningen Geokaperne fra Agder i 2013, leder av foreningen i fire år og medlem av arrangørkomiteen for Vikingevent 2018. Jobben innen jernbanens tekniske anliggender har utmerket latt seg kombinere med et liv som geocacher – gjerne med bieffekten av den bisarre besettelsen med å besøke jernbanerelaterte cacher. Som historienerd gjør det dessuten ekstra godt for sjela å lese fyldige beskrivelser om historien til stedene en besøker, for geocachingen har gang på gang fått demonstrere seg som en suveren turguide!