Møt styret i Geocaching i Norge

Dersom du vil kontakte styret i Geocaching i Norge kan du nå oss på styret (at) gcinfo (dot) no eller via kontaktskjemaet. Du kan også kontakte styremedlemmene direkte.


Freddy Hoffmann – wagalolo – leder (at) gcinfo (dot) no

Geocacher siden: juni 2014
Styreverv: Leder
Bostedsområde: Drammen, Buskerud

Freddy kom over geocaching ved en tilfeldighet på leting etter vraket av en RF-84 Thunderflash som styrtet vinteren 1964 og geocaching.com var det eneste stedet han fant som hadde koordinater til stedet i Andorsrudskogen mellom Skoger og Sande. Dermed var det gjort og han cacher nå året rundt, gjerne med ski på beina om vinteren og sjelden uten et Nikon-kamera rundt halsen. Han er ofte blitt observert på terrengsykkel i skogen med GPS festet på styret og noe sjeldnere bak rattet i en over 50 år gammel Volvo feltvogn med stige og gummibåt på taket. Er også registrert med bruker på Opencaching og Terracaching.

Han dukker ofte opp på eventer, både i inn- og utland og reiser ingen steder uten at stedet er kartlagt med hensyn til interessante geocacher i god tid i forveien. Arrangerer også egne events og hvor det kan bli servert sjokoladekake med chili.


John Asbjørn Johansen – brustadteam – nestleder (at) gcinfo (dot) no

Geocacher siden: februar 2014
Styreverv: Nestleder
Bostedsområde: Sandnessjøen, Nordland

John Asbjørn er Herren i Brustadteam.

Brustadteam består av John Asbjørn Johansen og Bente Tønder. De ble gjort oppmerksom på geocaching av en kjenning på ferie på Helgeland i februar 2014.
Det sa umiddelbart klikk og profil ble opprettet med en gang. Det ble sporadisk caching til å begynne med. Men etter første tur på Vikingeventet på Steinkjer og en tur i BMT tok det helt av. Vi var hektet.
John Asbjørn er mest glad i de grønne tradisjonelle og har stor sans for lange tur-trailer. Men jakter også earth og virtuelle, og det som dukker opp langs veien.

John Asbjørn elsker å arrangere eventer, gjøre utlegg og finne på morosaker med geocaching.

John Asbjørn har nå passert 2500 funn og nærmer seg 200 utlegg.
John Asbjørn var med å stifte foreningen Geotrollan på Helgeland og sitter nå som leder i foreningen på andre året.


Vera Leknes og Vegard Johannesen – V&V– kasserer (at) gcinfo (dot) no

Geocacher siden: desember 2004
Styreverv: Kasserer
Bostedsområde: Oslo

V-ene forsøker å være talspersoner for inkluderende geocaching. Han ene V-en er av samme grunn prinsipiell motstander av cacher mange vil karakterisere som «ekstreme». Dessuten er han prinsipiell motstander av felleslogger og synes enhver cache fortjener sin dedikerte lille tekst fra enhver gjest. Likevel har V-ene besøkt mange «ekstreme cacher» og begått flere ganske litesigende loggtekster, så spesielt feilfrie er de ikke disse V-ene. Men de gir ikke opp å forsøke og nå håper de å kunne bidra til at GiNo består godt og sterkt som norske geocacheres interesseorgan.

V&V er godt kjent i Norge gjennom sine over 22 000 funn, hovedsakelig gjort innenlands. V&V har bidratt til cache-miljøet i Oslo bl.a. som faste deltagere og nå verter for det månedlige “Stammtisch” på utestedet Asylet i Oslo. De har også stor glede av å lage artige cache-installasjoner og (forhåpentlig) lesverdige logger når den besøkte cachen inspirerer til slikt.


Ola Birkeland – Olabirk

Geocacher siden: mai 2006
Styreverv: Sekretær
Bostedsområde: Ulsteinvik, Møre og Romsdal

Olabirk har drevet med geocaching siden mai 2006 og bruker geocaching som «turistguide» ved bla jobbreise til alle verdenshjørner, fra Kina og Australia i øst, til Brasil og Bahamas i vest. Han har også besøkte Groundspeak HQ, i april 2014. Er sosial og liker godt å delta på eventer i inn- og utland. Bobilen er stadig vekk i bruk for å finne nye cacher, både sommer som vinter. Sitter som sekretær i GiNo, i tillegg til å være kasserer i Sunnmøre Geocaching. Jobber for tiden som senior ingeniør, elektro og koordinator (discipline leader electro) på Ulstein verft.


Andreas Botne – abotne

Geocacher siden: juni 2012
Styreverv: Styremedlem
Bostedsområde: Sandefjord, Vestfold
Andreas ble introdusert til geocaching på en Danmarkstur med venner i 2012. Det ble ikke mange funn, og han ble ikke registrert før etter hjemkomst.

Etter dette har det gått litt i rykk og napp, med snaue 1000 funn i året, med mystery og earth-cacher som favoritter. Det beste med geocaching er de hyggelige menneskene man treffer på de merkeligste steder, og alle de spennende stedene man ellers ikke ville funnet

På reiser er det ikke nødvendigvis geocaching som er hovedprioritet, siden familien ikke er spesielt engasjert, men han passer på å få med seg land og steder han ikke har på statistikken. Av de mer eksotiske stedene er nok Myanmar, som ble besøkt i 2016.


Else Nordhagen – whoelse

whoelseGeocacher siden: februar 2005
Styreverv: Varamedlem
Bostedsområde: Sognsvann, Oslo
I 2008 var hun en av initiativtakerne som startet “Geocaching i Norge”. Hun er også en av de mer trofaste deltagerne på Stammtisch som er avholdt hver måned i Oslo siden 2008. I 2007 og 2008 var hun med i en gruppe som satte norsk rekord i flest cacher på 24 timer. Dette forhindrer ikke at hun er en sterk tilhenger av Slow Caching. I tillegg til Oslo har hun også cacher i Sandefjord og i nordenden av Nordmarka samt vedlikeholdt noen cacher på Røros. Else liker best cacher som lokker henne ut på tur, men stikker også gjerne innom en og annen by-cache, eventer eller legger hodet i bløt for å løse en mystery 🙂


Kjetil Hofstad – Hofstad

Geocacher siden: august 2009
Styreverv: Varamedlem
Bostedsområde: Kristiansand, Vest-Agder

Fra den spede start på cachetur med studievenner i Trondheim etter sommerferien 2009, der turer til byens bortgjemte “perler” og løsing av vanskelige mysteryer var hovedmotivasjonen, har det siden blitt mange interessante plasser å besøke og flotte cacher å logge. For Hofstad er en typisk opplevelsescacher, som stadig reiser rundt i inn- og utland og sjelden høres klagende på at “dit er det for langt å reise”!

Tilholdsstedet har siden 2010 vært fødebyen Kristiansand. Var medstifter av foreningen Geokaperne fra Agder i 2013, leder av foreningen i fire år og medlem av arrangørkomiteen for Vikingevent 2018. Jobben innen jernbanens tekniske anliggender har utmerket latt seg kombinere med et liv som geocacher – gjerne med bieffekten av den bisarre besettelsen med å besøke jernbanerelaterte cacher. Som historienerd gjør det dessuten ekstra godt for sjela å lese fyldige beskrivelser om historien til stedene en besøker, for geocachingen har gang på gang fått demonstrere seg som en suveren turguide!