Info for journalister og media

Jeg vil skrive om geocaching!

Vi har laget en liten introduksjon til geocaching, som du finner her.
Vi har også laget noen retningslinjer for media, som vi håper du vil følge.

Vi trenger noen til et intervju om geocaching

Det finnes mange geocachere i Norge, og sansynligheten for at det er en aktiv geocacher i ditt område er ganske høy. Du kan prøve å få kontakt med noen via forumet vårt, via lokale Facebookgrupper eller ved å ta kontakt med lokale foreninger (se under).

Geocaching er en aktivitet som stadig øker i popularitet, og vi ser også en økende mengde henvendelser fra media.
For at kvaliteten på aktiviteten ikke skal synke, ber vi pent om at retningslinjene under følges.

 • Bilder eller beskrivelse som røper plasseringen til en cache er ikke greit uten at det er gitt tilatelse fra cacheeier
 • Ordet skattejakt bør unngås, da mange misforstår og tror det er gaver som ligger i cachene
  (bruk heller ord som geocaching, høyteknologisk orienteringslek eller turorientering med GPS)
 • Bruk rette navn: aktiviteten heter geocaching, de som driver med det kalles geocachere og de leter etter geocacher / cacher eller en geocache / cache (kan evt. kalles post.
  Ordet boks bør unngås, da det ofte ikke er en boks)
 • Er dette radio eller video/TV så man snakker om aktiviteten så bruk riktig uttale som er geokæsjing og kæsj. Merk at det ikke er noen t her og ordet ender ikke på e.
 • Opplys om regelen for bytteting: bytt opp eller likt - aldri ned
 • Som oftest er det ingenting annet enn en loggbok/loggstrimmel i cachen, så det kan være lurt å ikke skape falske forhåpninger om at det alltid er fullt av bytteting i cachene
 • Henvis gjerne til gcinfo.no i tillegg til geocaching.com så finner interesserte lesere/lyttere/seere fram til mer utfyllende informasjon.

Lokale geocachingforeninger

Det finnes flere lokale geocachingforeninger i landet. Hvis en av de dekker området du dekker, så kan det lønne seg å ta kontakt direkte med de.
Hvis ditt området ikke er dekket av noen lokale foreninger, kan du ta kontakt med oss via skjemaet under, så vil vi forsøke å hjelpe deg.

Kontakt oss

* må fylles ut