Første nettmøte i GiNo

For ca 2 uker siden ble det annonsert på våre nettsider og på facebook sidene våre, at vi ville prøve å ha et nettmøte. Målet var å teste mulighetene før et eventuelt årsmøte kan holdes på nett, slik at vi slipper å utsette det til neste år i forbindelse med Covid-19.

Onsdag 10 Juni 19:00 var satt, og vi ventet spent på hvor mange som ville dukke opp. Thomas Fredriksen stilte med erfaring og teknisk hjelp, pluss Google kontoen til Cachetur.no, slik at vi ikke skulle få problemer med antall oppmøtte, skulle det bli voldsomme mengder med mennesker som ville være med. Tusen takk til Thomas!

Vi fikk vite at GiNo også kan skaffe seg en slik konto gratis ved å sende en søknad til Google, styreleder Freddy Hoffmann skal ta den saken videre. Grensen på en privat konto er 100 personer, og dette vil være for lite, siden GiNo i skrivende stund har 148 medlemmer. Det må alltid være rom for at alle skal kunne delta.

 

Klokken 19:01 ønsket styreleder alle velkommen til dette veldig uhøytidelige møtet, og da vi startet var det 11 personer i «møterommet». Litt senere dukket det opp en til, så tilsammen var vi 12 personer som testet ut denne muligheten for å holde medlemsmøte/årsmøte.

Siden dette var kun et medlemsmøte var det ikke satt opp saker, og det ble oppfordret til å komme med spørsmål, forslag og ting styret kunne ta med seg videre.

Whoelse åpnet med å informere om henvendelser vi får fra bla. grunneiere. Dette er arbeid GiNo gjør som veldig få ser. Men selv om det er usynlig for de fleste, er dette viktig arbeid. Gunneiere og folk som har funnet cacher ved en tilfeldighet og enten vil ha det fjernet eller bare vil informere om at den er funnet ett sted den ikke skal være, har muligheten til å henvende seg til oss for hjelp. Vi videreformidler da informasjonen til cacheeier eller reviewer etter at vi har søkt oss frem til hvilken cache vi tror det gjelder. Abotne og Whoelse er som regel de som tar seg av disse mailene, og de gjør en veldig bra jobb. GiNo mener det er utrolig viktig å ha god dialog med bla. grunneiere, slik at vi gir et godt inntrykk av geocachere. Dette kan gjøre det lettere å få lov til å legge ut cacher senere og skaper mindre gnissninger.

GorgonVaktmester kom med innspill angående nettmøter. At å holde slike medlemsmøter 3-4 ganger i året vil gi gode ideer, forslag, folk kan bli bedre kjent og ha et fast forum hvor man kan treffe andre cachere fra hele landet. GiNo burde organisere disse fast.

Viking_Princess spurte om å få prøve å stemme, siden dette er en av tingene vi må ha i orden før et eventuelt årsmøte, men det var ikke lagt til rette for dette i dag og mer forberedelser må gjøres før det kan gjennomføres. Det vil bli holdt nytt nettmøte for å prøve å stemme.

Whoelse tok initiativ til å fortelle litt om seg selv og oppfordret andre til det samme, og det ble en runde med introduksjon av alle fremmøtte. Veldig koselig å kunne hilse på alle sammen på den måten.

Whoelse spurte om hva disse møtene burde inneholde, skal vi holde medlemsmøter. Og det kom flere tilbakemeldinger på at det ikke er nødvendig med tema, det viktigste er å ha tilbudet og åpne muligheten for å prate. Terskelen bør være lav, bare noe så enkelt som å teste ut hvordan ting fungerer, slå av og på kamera og mikrofon når man har ordet feks.

Ellers ble det snakket løst og fast om hva de forskjellige har gjort i det siste, med flere langhelger i ukene som har vært. Det ble snakk om Barnevandererstien, Geo-Art «Vikingskipet», sykkel vs. EL-sykkel osv. Gode forslag og tips til turer og litt historie bak feks. Barnevandrerstien kom også på banen.

GorgonVaktmester kom med forslag om at GiNo kanskje kan ha regien på forskjellige «samlecacher», ala «Norgesboksen». Med en felles ramme og fra forskjellige utleggere i hele Norge. Det ble foreslått krigsminner, flyvrak, nasjonale turistveier osv. Ikke nødvendigvis en ny-publisering av mange cacher, men også mulig å samle allerede eksisterende cacher, for de som vil være med. Felles logo, rettningslinjer, side osv ble foreslått. Det å ha GiNo i en admin rolle her kan feks. hjelpe med å søke nye cachere til å legge ut på arkiverte steder slik at serien ikke blir ødelagt. Styret i GiNo tar dette med videre.

Vi takker for oppmøtet, og håper dere som var med følte det gikk greit. Håper enda fler våger å bli med neste gang! Møtet varte ca en time, og ble avsluttet like etter 20:00. GiNo vil sende ut mail til medlemmene i forkant av neste møte, og vi vil annonsere det på facebook og våre egne nettsider i god tid.

 

Posted in Nyheter 2020.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *