Minner om å ikke legge geocacher i murer eller ved militære annlegg

Geocaching i Norge har en skjema på nettet hvor bekymrede, frustredte eller sinte grunneiere kan melde om uønskede cacheplasseringer.

I det siste har vi har hatt flere kontakter med grunneiere som melder om geocacher som er svært uheldig plassert. Tildels følger de ikke reglene, eller de er «på kanten» av reglene.

Vi har fått melding om plasseringer som klart bryter reglene, men det er ikke alltid reviewerne klarer å fange opp dette. Vi har fått melding om cache i middelaldermur og flere cacher rundt militære installasjoner. Slike plasseringer er ødeleggende – som i murer – eller skaper ekstraarbeid for vakter – som rundt militære installasjoner. Vi oppfatter det også slik at forsvaret er blitt mer på vakt over aktiviteter rundt deres installasjoner. Det kan derfor være at plasseringer som var greie før, nå vil vekke oppsikt og utløse alarm og oppfølging fra vakter.

Plasseringer av cacher som skaper bekymrede, frustrerte eller sinte grunneiere bør vi forsøke å unngå. Det er ikke bra for geocaching generelt, og lite hyggelig å bli møtt med bortvisning eller fortvilte/sinte grunneiere når man er ute og leter etter cacher.

Tre ønsker:

  • Ikke plassert ut cacher som kan skape bekymrede, frustrete eller sinte grunneiere.
  • Er du ute og leter og oppdager en slik cache (eller ikke finner den, men ser at plasseringen er dum), meld fra direkte til reivewere. Du finner en slik mulighet som et alternativ som dukker opp der man kan velge om man vil logge, melde DNF eller skrive note.
  • Sist men ikke minst: legger du ut en cache, sørg for at det ligger informasjon til grunneierene om hvordan de kan få kontakt med oss. Det enkleste er å legge inn nettadressen vår: gcinfo.no

Ellers ønsker vi alle en god cache-sommer hvor alle finner de cachene de drømmer om 🙂

Bilde fra «Pipestein View» med utsikt over Ringerike, Steinsfjorden.

Posted in Ukategorisert.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *